Sosyal ağlar :

PRATİK BİLGİLER

» Amortisman Sınırı
» Vergiden Müstesna Yemek Bedeli
» Emlak Vergisi Oranları
» Fatura Düzenleme Sınırı
» Değer Artış Kazançları İstisna Tutarları
» Kıdem Tazminatı Tavanı
» Usulsüzlük Cezalarına Ait Cetvel
» Yıllık Ücretli İzinler

MUHASEBE STANDARTLARI

Ülke içinde kullanılan muhasebe standartlarını uluslararası standartlarla bütünleştirebilmek için 1995 yılından bu yana 43 uluslararası muhasebe standardı Türkiye’ye ...

T.C. RESMİ GAZETE

   HİZMETLERİMİZ

Bir kurum ve işletmede işlerin, birimlerin işleyiş süreçlerini yöneten veya sürecin içinde olan kişilerden bağımsız olarak ölçülebilir, şeffaf ve denetlenebilir halde yürütülmesine "Kurumsallaşma" denir.

 

Şirketlerin ve kurumların birimlerinin yönetim ve işletim sistemlerini analiz ederek aksaklıkları belirleyen, şirket kültürüne ve yapısına uygun çözüm önerileri sunan, sunulan çözüm önerileri doğrultusunda şirketlerin ve kurumların değişimi yönetmelerine ve alınan kararların uygulanmasına destek olan, kurumsal hedeflere ulaşılmasında şirket ve kurumlara yardımcı olan profesyonel hizmetlerin tamamını “Kurumsal Danışmanlık” başlığı altında değerlendirebiliriz.

 

Kurumsal Danışmanlık, yönetimin görevlerini de içermesi nedeniyle şirket içinde yapılan planlama, örgütleme, organize etme, iş akış süreçlerini belirleme ve bunları düzenleyip kontrol etme mekanizmalarına yardımcı olan “Kurumsal Yönetim Danışmanlığı”nı da kapsamaktadır.

 

Şirket ya da kurumların, gelecekte var olması için temel yapılar olan Yönetim Kurulu, İcra Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetim Komisyonu, Ücret Belirleme Komisyonu, Risk Yönetimi Komisyonu, Aday Gösterme Komisyonu, Şirket Bütçesi Belirleme ve Raporlama Komisyonu gibi Yönetsel Kurul ve komisyonların oluşturulması, Yönetim Danışmanlığının ilk adımıdır.  Bu atılacak ilk adımlar ile şirket ve kurumlar SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygun olarak Adillik, Şeffaflık, Hesap Verebilirlik ve Sorumluluk prensiplerini uygulamaya almış olur.

 

Şirketler para kazanmak için kurulur. Sitemizi ziyaret eden şirket işveren ya da üst düzey yöneticilerinin kendilerine sormasını istediğimiz soru şu:

Görev aldığınız şirkette şu an itibariyle ne kadar kar ya da zarar ettiniz, kar ettiyseniz karşılığı nerede, zarar etiyseniz karşılığı nerede? Bu ve benzeri soruların cevabını "net" bir şekilde alamıyorsanız bize ihtiyacınız var demektir.

 

Başlıca hizmetlerimiz aşağıdaki gibidir:

 

* Şirket alt yapısının analizi ve ihtiyaçların belirlenmesi, Yönetim Kuruluna mevcut durumun raporlanması,

* Kurul ve Komisyonların oluşturulması, çalışma prensiplerinin belirlenmesi,

* Veri tabanına, işlenebilir kaliteli verinin, belirlenen şirket rapor formatlarına uygun olarak girişlerinin planlanması ve her birime veri giriş sorumlularının atanması,

* Bütçe alt yapısının oluşturulması,

* Personel eğitimi,

* Bütçe alt raporlarının ve formatlarının belirlenmesi,

* Günlük, Haftalık, Aylık, Yıllık raporların ve formatlarının belirlenerek süreçlerin takip edilmesi,

* Şirket içinde mevcutta kullanılan bilgisayar programlarının analizi ve ana yazılıma entegrasyonları için danışmanlık hizmeti, (ERP danışmanlığı)

* “Sürekli İyileştirme” hedeflenerek aksaklıkların Kurumsal Danışman tarafından belirlenip, eğitim takviminin planlanması ve uygulanmasını sağlamak,

* Kurumsallaşma ilkelerine ve şirket kültürüne uygun  “Şirket Kurumsal El Kitabı"nın oluşturulması,

* Kurumsal yönetim faaliyetlerinin Yönetim Kuruluna üç aylık ve yıllık olarak raporlanması,

 

Bizimle irtibata geçerek size özel olarak projelendireceğimiz Kurumsal Yönetim Danışmanlığı hizmetimiz ile ilgili bilgi alabilirsiniz.